Vad är Novemberkåsan?

En av de verkliga klassikerna inom svensk motorsport är den årligen återkommande Novemberkåsan. Detta är en motorcykeltävling med många år på nacken, och har kommit att bli en av höjdpunkterna på det svenska motorsportåret. Det är kanske den motorcykeltävling som är mest känd i Sverige, och den brukar också få en del uppmärksamhet utomlands, särskilt i de länder där enduro och motocross är stort. Tävlingen drog igång redan 1915 och har körts nästan varje år sedan dess. Undantagen är åren under andra världskriget, samt 1967 då Sverige lade om från vänstertrafik till högertrafik. Novemberkåsan är känd för att vara väldigt svår, och stora delar av banan körs genom myrar, bäckar och annan svår terräng. Man kör banan en gång på dagen och två gånger på natten. Totalt blir det ca 30 mil nuförtiden. På 1930-talet var det dock inte ovanligt att Novemberkåsan kördes på banor som totalt omfattade ca 60 mil.

Novemberkåsan och de bästa förarna någonsin

Novemberkåsan och betting

År 2015 blev Joakim Ljunggren den person som vunnit Novemberkåsan flest gånger när han kammade hem sin sjunde titel. Innan dess delade han rekordet med legendarerna Svenerik Jönsson och Gunnar Kalen som båda hade sex titlar var. Vid ett par tillfällen har Novemberkåsan trots sitt namn körts i december, ofta på grund av dåligt väder. Ett exempel är 1995 då en kraftig storm förhindrade att tävlingen genomfördes som vanligt. För den som vill spela på Novemberkåsan är det värt att kolla in spelautomaterpånätet.se, som tipsar om bra spelsajter online. Förutom betting och odds kan man också hitta roliga casinospel som slots och poker på denna sajt.

Att spela på motorsport är något som blir allt mer populärt. Det är enkelt att komma igång med betting, även om det kan ta ett tag innan man blir riktigt bra. För att lyckas med betting på motorsport gäller det att ha lite förkunskaper om både sporten och tävlingarna. Just Novemberkåsan är en svår tävling att betta på, eftersom banan ofta består av så många tuffa moment.